استاندارد ISO22000:2018

مفهوم استاندارد ISO22000

 

در این مقاله میخواهیم  استاندارد ISO22000:2018 را بررسی کنیم و تفاوتهایی که بین این ویرایش و ویرایش سال 2005 داشته است را موردبررسی قراردهیم

ISO 22000: 2018(سیستم های مدیریت ایمنی مواد غذایی)

FOOD SAFETY MANAGEMENT SYSTEMS

در 19 ژوئن 2018 ، سازمان بین المللی استاندارد (ISO) نسخه جدیدی از ISO 22000 را صادر کرد. این  سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی – الزامات سازمان های زنجیره غذایی است. این استاندارد جایگزین نسخه 2005 می شود که در تاریخ 1 سپتامبر 2005 صادر شد.

از آنجا که این استاندارد از همان ساختار سطح بالا یعنی (HLS)( High Level Structure) که مانند سایر استانداردهای ISO که به طور گسترده استفاده می شوند، ادغام این سیستم با سایر سیستم های مدیریت آسان تر خواهد بود.مانند ISO 9001 و ISO 14001 .

چرا استاندارد  ISO22000  مهم است؟

ایزو 22000 الزامات مربوط به سیستم مدیریت ایمنی مواد غذایی را تعیین می کند و می تواند به آن گواهی دهد. این نقشه کاری مراحلی را نشان

می دهد که یک سازمان می تواند توانایی خود را در کنترل خطرات ایمنی غذا برای اطمینان از ایمن بودن غذا  انجام دهد.

این استاندارد  7 اصل و 12 مرحله HACCP را سیستماتیک می کند و این نیاز FSMS (سیستم مدیریت ایمنی غذا) است که هدف آن تضمین

امنیت در تمام صنایع در زنجیره غذایی است.

 

استاندارد ایزو22000

مهاجرت از استاندارد ISO22000:2005 به استاندارد ISO22000:2018

مراحل پیشنهادی برای انتقال:

  • با محتوا و الزامات استاندارد ISO 22000: 2018 آشنا شوید. اگر کاربر فعلی ISO 22000: 2005 هستید ، باید بر روی تغییرات مورد نیاز تمرکز کنید.
  • اطمینان حاصل کنید که پرسنل مرتبط در سازمان شما آموزش دیده اند و نیازها و تغییرات اساسی را درک می کنند.
  • خلا هایی را که باید برای تأمین نیازهای جدید رفع شود شناسایی و یک برنامه اجرایی ایجاد کنید. اقدامات را انجام دهید و سیستم مدیریت خود را به روز کنید تا نیازهای جدید را برآورده کند.
  • ارزیابی اثربخشی اجرا از طریق ممیزی داخلی و تعریف اقدامات بعدی در صورت لزوم.

شرکت کاوشگران با سالها تجربه در زمینه پیاده سازی سیستم های مدیریتی ایزو امادگی مشاوره به مشتریان عزیز می باشد.

تغییرات استاندارد ISO22000:2018 نسبت به ISO2200:2005

  • تغییرات ناشی از تصویب HLS که شامل :
  1. زمینه های تجاری
  2. تقویت رهبری و تعهد مدیریت
  3. مدیریت ریسک
  4. تمرکز بر اهداف پیش رو به محرک های پیشرفت

البته ایتم های دیگری هم دارد که با توجه به موضوع همین موارد کافی هست

  • تغییرات دیگری که مخصوص ISO 22000 و مدیریت ایمنی مواد غذایی است . که شامل 2 چرخه جداگانه استاندارد می باشد یکی مربوط به سیستم مدیریت و دیگری مربوط به HACCP.

چرخه(PLAN-DO-CHECK-ACT)PDCA 

در مقالات آینده مفصل آیتم های تغییرات را مورد بررسی قرار میدهیم.

چنانچه نیاز به مشاوره در مورد این سیستم دارین با ما تماس بگیرین.